Rólunk

“Az Európai Unióban az analfabetizmust, - azaz a teljes írás- és olvasástudatlanságot – majdnem teljes
mértékben felszámolták, azonban a funkcionális analfabetizmus jelensége egyre jelentősebbé válik.” az Európai Parlament jelentése az analfabetizmusról és a társadalmi kirekesztésről, 2002.

A funkcionális analfabetizmus jelentése a nem megfelelő olvasási, írási és számolási képesség,
amikor „a napi feladatok elvégzéséhez szükséges olvasási készség az alap szint alatt áll.” Az analfabetizmus szembeállítva a funkcionális analfabetizmussal szigorú értelemben véve azt jelenti, hogy az illető egyik nyelven sem képes arra, hogy egyszerű mondatokat olvasson vagy írjon.

Az OECD felmérése szerint a funkcionális analfabetizmus a 15 és 65 évesek között 80 millió embert
érint az EU-ban. Az Európai Munkaerő 2011-es felmérése megállapította, hogy EU területén 73 millió aluliskolázott felnőtt él.

A funkcionális analfabetizmus csökkentésére javasolt intézkedések közül továbbra is az innovatív képzések alkalmazása a legjobb megoldás. Az információs és kommunikációs technológia alapú képzések megfelelő megoldást nyújtanak, és emellett csökkenthetik a digitális lemaradást is.

A „Music Is My Radar” projekt célja az, hogy egy távoktatási képzés kidolgozásával
fejlesszük a 15 és 65 év közötti funkcionális analfabéták alapvető és
transzverzális képességeit, akik lehetnek alkalmazotti viszonyban állók és munkanélküliek is.

Termékek

Letöltés

Partnerszervezetek

A Leno-t 2007-ben hozta létre a két alapító, Nathalie Redon és Laurent Dedieu, a szakképzés és az ICT (Információs és Kommunikációs Technológia) területének szakértői. A Midi-Pyrénées és Languedoc-Roussillon régióban működő cég képzési lehetőségeket nyújt vállalatoknak és álláskeresőknek Franciaországban és Európában.

Célunk az ügyfeleink elvárásaira szabott, kiemelkedő minőségű képzések nyújtása. Ennek jegyében közel 200 képzési témával foglalkozunk, melyek 6 szakterület köré szerveződnek (Fenntartható Fejlődés, IT, Menedzsment, EU-s projektek, Távoktatás, Értékesítés). Ezek kialakítását a pedagógiai csapatunk végezte. A képzési javaslatokat egy belső vizsgálat/audit után tesszük meg annak érdekében, hogy egy igazán
hatékony és személyre szabott képzést tudjunk nyújtani.

A módszertanunk alapját a pedagógiai módszerek széles skálája teszi ki, a személyes/szemtől szembeni képzéstől a távoktatásig, az elvárásoknak és a lehetőségeknek megfelelően francia és angol nyelven egyaránt.

A Napra Forgó Nonprofit Kft. a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű, elsősorban megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci integrációjáért dolgozik 2000 óta, saját, innovatív, piaci körülmények között is fenntartható modellje alapján.
Egy magyar közép méretű nonprofit vállalkozás vagyunk közhasznú státusszal, mely piaci környezetben működik közösségi célokért.

A mi társadalmi célunk a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű emberek támogatása a munkaerőpiacon (megváltozott munkaképességűek, tartós munkanélküliek, szakmai tapasztalat nélküli fiatalok, idősebb álláskeresők, elavult szakmákkal rendelkezők) képzésekkel, munkaerő közvetítéssel, integrált foglalkozási
rehabilitációval.

Alkalmazottaink száma 150 fő körül mozog. Állandó jelleggel foglalkoztatunk 45-50 fő
megváltozott munkaképességű kollegát, akik teljes mértékben integrálódtak a mindennapi életünkbe.

Občianske združenie Spoluprácou pre lepšiu budúcnosť - Nagymegyeri Társadalmi Egyesület, fő célja a polgárok aktív részvételének támogatása helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten a társadalmi élet különböző területein:

1.     Oktatás, élethosszig tartó tanulás, és tananyagon kívüli tevékenységek
nyújtása oktatás és lehetőségek teremtése hátrányos helyzetű és marginális csoportok számára, modern kommunikációs technológiák (Internet, Skype, Facebook)

2.     Jogi tudatosság megteremtése társadalmi felvilágosítás nyújtása a jogok
és felelősségek terén, adminisztratív és tanácsadói szolgáltatások nyújtása a hátrányos helyzetű és marginális csoportok részére

3.     Az álláskeresők reintegrációja a munkaerőpiacra, elsősorban a hátrányos helyzetű
csoportokra fókuszálva információs és tanácsadó tevékenységek, nemzetközi szervezeti szintű információcsere a munkaerőpiacról és a jó gyakorlatokról

A  Občianske združenie Spoluprácou pre lepšiu budúcnosť - Veľký Meder Egyesület elsődleges célcsoportja a hátrányos helyzetűek, egyrészt megváltozott munkaképességűek, valamint fiatal pályakezdők és tartós munkanélküliek.

Az ibis acam egy magántulajdonú cég az oktatás és a képzés területén. Működési területe a szakképzésre és a speciális területű képzésekre (építkezés, építőipari ökológia), a nyelvi és info-kommunikációs technológiai képzésekre (különösen német, mint második nyelv és angol), személyiség fejlesztésre, álláspályázatokra, és az oktatók tovább képzésére specializálódik. ibis acam körülbelül 500 oktatót foglalkoztat Ausztria 80 pontján. Az ibis acam különböző célcsoportokkal foglalkozik: fiatalok (nyelvoktatás, szakképzés, pályaorientáció), bevándorlók (nyelvoktatás, pályaorientáció, szakképzés), nők és idős emberek (reintegrálás, képesítés).

Elérhetőségek

Leno

3 rue de la Boucherie
31 560 Nailloux
FRANCE

info@leno.fr
tel.: +33(0)562169858
www.leno.fr

Napra Forgó

Budai u. 7/B
2030 Érd
HUNGARY

info@napra-forgo.hu
tel.: +36205765988
www.napra-forgo.hu

Spoluprácou pre lepšiu budúcnosť - Veľký Meder

Kúpeľná 3544/33
932 01 Veľký Meder
SLOVAKIA

ildiko.hanuliakova@gmail.com
tel.: +421(0)315551343

Ibis acam

Stachegasse 12
1120 Wien
AUSTRIA

beate.doblertomek@ibisacam.at
tel.: +4317188686
www.ibisacam.at